Android -laitteet voivat tehdä niin paljon asioita tänään, että ne voivat jopa toimia kuulolaitteina ihmisille, joiden on käsiteltävä kuulo -ongelmia. Jos henkilö ei kuule kunnolla, hän voi itse asiassa altistua monille vaaroille. Esimerkiksi hän ei ehkä kuule takana olevien autojen torvia tai palohälytystä. Onneksi tämä lyhyt artikkeli esittelee muutamia Android -sovelluksia, jotka voivat toimia tehokkaina kuulolaitteina ja kuulotestinä selvittääksesi, onko sinulla kuulo -ongelmia.
1. Testaa kuulosi. Niin yksinkertaiselta kuin se kuulostaakin, tämä sovellus toistaa pari äänitaajuutta ja nuotteja ja kertoo käyttäjille, kuinka hyvin he voivat kuulla. Sovellus on ladattavissa ilmaiseksi, sitä on erittäin helppo käyttää ja se voi jopa määrittää käyttäjän iän kuulokyvyn mukaan. Sovellus toistaa myös pari taajuutta ja kysyy käyttäjältä, voiko hän kertoa eron niiden välillä. Testin lopussa sovellus kertoo käyttäjälle, mitä bändi -instrumenttia hän sopii soittamaan.
2. Kuulolaite uusinnalla (Lite). Yksi Google Playn parhaista kuulokojeista, kuulolaite ja toistotoiminto (Lite) voivat vahvistaa ääntä ja toistaa sen tarvittaessa uudelleen (jopa 30 sekuntia). Lisäksi käyttäjät voivat myös lisätä merkintöjä tallennukseen, sovellus aloittaa tallennuksen automaattisesti, kun se käynnistetään, ja se toimii myös taustalla. Kuulolaite uusinnalla (Lite) sopii erinomaisesti ihmisille, joilla on kuulo -ongelmia ja jotka haluavat käyttää Android -laitteitaan kuullakseen television, luonnon äänet, muut puhuvat ihmiset ja niin edelleen.
3. Kuulolaite. Samalla tavalla tämä sovellus on ohjelmoitu tunnistamaan ympäristön äänet ja varoittamaan kuulovammaisia käyttäjiä niistä push-ilmoitusten ja tärinän avulla. Pohjimmiltaan tunnistettavat äänet ovat hälytyksiä, piippauksia, soittoja ja kelloja. Lisäksi käyttäjä voi myös tallentaa omia ääniään ja ohjelmoida sovelluksen ilmoittamaan hänelle, jos niitä esiintyy. Äänitettävän äänen pituuden tulisi olla vähintään 12 sekuntia ja sovellus voi tukea jopa 10 eri äänitettyä ääntä.
4. Kuulokoje – Cochlear. Tämä on toinen kuulokojeohjelma, jota voivat käyttää kuulovammaiset ihmiset. Kuulokoje – Cochlear eroaa muista sovelluksista, koska sen avulla käyttäjät voivat säätää manuaalisesti mikrofonin, kaiuttimen ja suodattimen ominaisuuksia ja äänenvoimakkuutta. Lisäksi se on erittäin helppokäyttöinen, sillä on monikielinen käyttöliittymä, eikä se myöskään tyhjennä akkua.
5. Petralex -kuulolaite. Jos kuulovammaiset haluavat monimutkaisemman ja kattavamman kuulokojeen, heidän on ladattava Petralex-kuulokoje. Kaiken ikäiset ihmiset voivat asentaa tämän upean sovelluksen pienellä vaivalla tai ilman vaivaa, se tarjoaa erinomaisen äänenlaadun, tarjoaa täyden akustisen vahvistuksen jopa 30 dB asti ja mobiililaitteen sisäänrakennettua mikrofonia voidaan käyttää myös nappaa ääniä myös etälähteistä. Lisäksi Petralex-kuulokojeessa on uusin signaaliprosessi, mikä tarkoittaa, että ääniä toistettaessa ei ole juurikaan viivettä.